Facebook-groep

Voor alle theater-lees-liefhebbers heb ik een FB-groep opgezet. Hier kun je ervaringen uitwisselen en elkaar vragen stellen. Ook post ik tips voor theaterlezen met materiaal van mezelf, maar ook van andere schrijvers. Zo krijg je een beeld van welk materiaal er is en hoe je theaterlezen kan aanpakken. Ik hoop dat theaterlezen zo nog meer gaat leven!

Nu vraag je je af: Hoe word ik lid van deze groep? Heel eenvoudig.

Ga naar de volgende Facebook-pagina: https://www.facebook.com/groups/Theaterlezen/.

Klik op ‘lid worden’.

 

 

Vervolgens krijg je een paar korte vragen:

  1. Ben je leerkracht, of iets anders? Wat dan?
  2. Heb je ervaring met theaterlezen? Wat vind je (of lijkt je) lastig bij theaterlezen?
  3. Wat vind je (of lijkt je) leuk aan theaterlezen?

Je hoeft hier geen ellenlange verhalen te schrijven! Je hebt slechts 25 woorden per vraag om te antwoorden, korter mag ook. Bij vraag drie kun je bijvoorbeeld zeggen: ‘dat de kinderen er zo blij van worden’.

Voor mij is het interessant waar jullie in de praktijk tegen aanlopen. Ik heb natuurlijk een lesplan geschreven. Hierin staat hoe je theaterlezen in je klas kan aanbieden, maar de praktijk is weerbarstig. Ik hoor bijvoorbeeld wel eens dat de buren klagen, vanwege te veel geluid bij het oefenen ☹. Te enthousiast zullen we maar zeggen 😊.

Ik hoor ook graag succesverhalen. Heb jij een leuke presentatie met theaterlezen in je klas gedaan? Een gekke poppenkastvoorstelling ervan gemaakt, of een filmpje? Ik kan niet wachten om dat te zien! 😉