Contact

Heb je een vraag, of tip, mail dan naar: ingrid@lerenlezenmetplezier.nl. Je kunt ook op het mail-icoon onderaan drukken (heel klein).

Mijn verhaal

Hallo, ik heet Enzo Haan en Hester Huiskip. Ik ben een stout biggetje en een onnozel schaap en… In werkelijkheid heet ik Ingrid Huijbregts, maar ik ben ook een beetje alle dieren uit mijn verhalen. In het schrijven kan ik mijn fantasie kwijt. Door mijn ervaring in het onderwijs weet ik mijn verhalen zo te schrijven dat kinderen ervan leren. Leren lezen, maar ook leren genieten van lezen, dat wens ik alle kinderen toe.

Lang geleden studeerde ik psychologie. Hoe kinderen leren, interesseerde me het meest. En zo kwam ik na mijn studie in het onderwijs terecht. Ik werkte bij verschillende ‘school-begeleidings-diensten’, zoals Eduniek en de CED-groep.

Een jaar of tien geleden ben ik gestart met de behandeling van kinderen met dyslexie. Dat vond ik meteen superleuk werk om te doen.

In 2011 herschreef ik de methode ‘spelling met Spiek’. Mijn leerlingen waren blij met de methode. Vooral met de spelletjes die ik ertussen voegde. Het spelletje ‘galgje’ is bijvoorbeeld populair. Inmiddels werken veel kinderen met Spiek, via organisaties als het ABC in Amsterdam, E-vizier in het midden van Nederland en Opdidakt in het zuiden van Nederland. Sinds 2014 herschreef ik de leesteksten bij de behandeling. Ook ben ik begonnen met het schrijven van theaterleesteksten.

Mijn inspiratiebron? Dat zijn mijn eigen kinderen. Het zijn al pubers, maar ze weten precies wat er op een schoolkamp gebeurt, wat het lekkerste snoep is, of welke zangeres hip is.

Top